zondag 3 oktober 2010

world card making day

Dit weekend was het world cardmaking day en dat betekende dus:  kaartjes maken (alsof we dat andere dagen niet doen.....?!). Op het SA-forum was een er een dag vol challenges waarin iedere 5 kwartier een andere opdracht te maken was. Het was even aanpoten maar het is gelukt, ik heb alle 6 de kaarten kunnen maken, de een is wat beter gelukt dan de ander,  maar een dik uur voor een kaartje is voor mij eigenlijk te kort. Ik ben al een hele poos aan het zoeken in de papiertjes, schuiven, nog eens schuiven, bloemetje, kantje, etc.., je kent dat wel en dan is er al zeker een half uur om.

Dit was de eerste opdracht: we kregen een voorbeeldkaart te zien als inspiratie.  Ik had nog wat restjes Prima papier liggen van de avond ervoor en die heb ik voor deze kaart gebruikt.

Voor de volgende kaart kregen we een sketch, je moest dan zelf je papier, kleur etc. kiezen. Ik heb er maar een kerstkaartje van gemaakt, die heb je tenslotte nooit genoeg!


Voor onderstaande kaart kregen we een 'recept': gebruik o.a. een strook met een geponste rand, 2 bloemen, een roosje, een ticket, een cirkel, bling-bling, een vierkant van 15x15 cm. etc.


De opdracht voor de volgende was kort maar krachtig: maak een herfstkaart.


De laatste opdracht was: maak een kaart in de kleuren blauw, groen en geel. Nu zijn dat helemaal mijn kleuren niet dus veel papier in deze kleuren heb ik ook niet. Gelukkig bedacht ik dat ik nog ergens een paperpad van october afternoon moest hebben. En jawel, dat waren precies de goede kleurtjes.
Dit waren vijf van de zes kaartjes, van de laatste heb ik geen goede foto, die houden jullie dus nog even tegoed. Ik ben benieuwd wat jullie de leukste vinden.

2 opmerkingen:

Tineke zei

Pfff...dat het je gelukt is... knap hoor!! De meeste tijd ben je al kwijt aan de juiste kleuren zoeken, schuiven, een bloemetje, waar de tekst en welke...
Ik vind ze allemaal prachtig maar ik ga voor de kerstkaart Heleen.
Groetjes, Tineke

creamiek zei

Hoi Heleen,

Wauw wat zijn ze mooi en dat allemaal in de afgesproken tijd knap hoor.

Gr Monique