zaterdag 29 januari 2011

van wat restjes............

Van wat restjes, die over waren van de lay-out die ik in mijn vorige blogpost liet zien, heb ik deze twee kaarten gemaakt.
Ik vind de geel-zwarte kleurencombinatie van deze serie erg mooi. Ik heb zelfs nog wat papier bijbesteld, zodat er waarschijnlijk nog wel en vervolg komt.

zaterdag 22 januari 2011

leren schrijven met een kroontjespen

De afgelopen week heb ik weer eens gescrapt, lekker aan de gang met een foto van vroeger.
Dit keer een 'oudje' van mijn man in de schoolbanken,  hij mocht schrijven met inkt en een kroontjespen. Ik heb ook nog schrijven geleerd met zo'n pen.
Wat een ramp, je had altijd inktvlekken in de schrift (en op je kleren...), het enige leuke ervan was de inktlap. Die maakte je moeder van een stapel lapjes op elkaar genaaid met in het midden een knoop, daar moest je dan je pen aan afvegen.
Gelukkig duurde het niet lang voor mij en deed de vulpen zijn intrede (ja, zo oud ben ik al.!.. ha..ha.....)
Toen ik dit papier zag van Cosmo Cricket met o.a. een kroontjespen en een inktpot moest ik gelijk aan deze foto denken, hij past perfect bij het papier.vrijdag 21 januari 2011

nieuw projectjeVoor dit jaar heb ik een klein projectje bedacht in de vorm van een kalendertje, er is voor elke maand een kalenderblad met ruimte ernaast voor een foto, kaartje o.i.d.
Ik heb erg getwijfeld tussen een uitvoering met nostalgische plaatjes of foto's. Uiteindelijk zijn het nostalgische plaatjes geworden, die vind ik zo leuk op dit moment.
Dit plaatje met het vogeltje heb ik al eens gebruikt op een kaartje maar ik vind het zo'n leukertje en echt bij de maand januari passen.
Ik ga proberen jullie elke maand een nieuw kalenderblad te laten zien (en mocht je zelf ook een kalendertje willen maken, ik heb er nog een paar in voorraad....)


donderdag 13 januari 2011

Romantisch winterkaartje

In eerste instantie vond ik het een beetje een 'zoet' kaartje geworden, maar nadat ik het  flink met distress inkt had bewerkt viel het toch wel mee.
Ik ben lekker aan de slag gegaan met de nieuwe snijmallen van Nellie Snellen, in dit geval de mooie kantrandjes en - cirkels. Er zijn ook nog ruiten met bijpassende randjes, ik denk dat ik daar dit weekend eens mee ga 'spelen'.

woensdag 5 januari 2011

Stempelen op stof

In de kerstvakantie, toen ik het maken van kaartjes even zat was, ben ik aan de slag gegaan met mijn stempels op een restje stof, ook zo leuk om te doen! De stempels zijn van Eline Pellinkhof (Marianne design), het stempelen gaat het best op katoenen stof (tip: koop bij Zeeman o.i.d. een wit kussensloop, wel eerst goed wassen). Ik heb zakjes gemaakt en gevuld met lavendel, ze ruiken erg lekker nu!. Verder heb ik de zakjes versierd met lint, roosjes, kant etc. Erg leuk om te doen (nieuwe verslaving geboren..............?)
Bedankt weer voor het kijken,
groetjes
Heleen.
 

zondag 2 januari 2011

Happy New Year

Met dit kaartje wil ik alle bezoekers van mijn blog een heel gelukkig, gezond en creatief 2011 wensen!