zondag 17 juli 2011

Franse meren

We zijn weer terug van vakantie! Een paar weken zaten we in het oosten van Frankrijk op een camping aan het meer van Annecy, een prachtig meer in turquoise tinten met kristalhelder water. Het weer was heerlijk en we hebben diverse tochten gemaakt naar andere meren in de omgeving.

Vanaf het strandje van de camping konden we zo het meer induiken.
 


                           Annecy is een leuk, oud stadje met veel winkeltjes en heel veel terrasje.....................

Waar we natuurlijk regelmatig gestopt zijn ...........(want winkelen en wandelen maken hongerig, nietwaar?)  Arie bestelde hier de lokale specialiteit van de Savoi: tartiflette. We (ik dus..) dacht dat dit een soort pizza was, maar het bleek een grote koekepan vol met gebakken aardappelen en spek, met daar bovenop plakken gesmolten kaas.  Gelukkig had ik heel veilig een salade besteld!


We waanden ons even op een tropische eiland aan het lac du Bourget


St.Yvoire is een schattig, middeleeuws dorpje aan het meer van Geneve, de smalle straatjes (gelukkig autovrij) hangen helemaal vol met bloemen en planten. En ze hebben hier ijsjes zo groot............... !!een bolletje heeft hier het formaal van een tennisbal

Zo, nu weten jullie waar ik de laatste weken heb gezeten. Lekker vakantie gehouden: geen scrapwerk, geen kaartjes (nou ja.......... een paar). Vanaf morgen ga ik weer lekker aan de slag, er ligt al het een en ander te wachten, ik heb er weer helemaal zin in!!
Groetjes en bedankt voor het kijken,
Heleen.
                                                                    Posted by Picasa

3 opmerkingen:

José zei

Het ziet er werkelijk heeerlijk uit zeg! Fijn dat je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad. Toen ik het eten zat begon ik spontaan te kwijlen hahaha. Nou freubel ze maar weer he!
Groetjes, Jose

anita kooy zei

hey Heleen..wat heb je weer mooie foto's gemaakt ziet er echt mooi uit daar..krijg gelijk zin om ook weg te gaan,vooral met dit echt hollandse weer..
je kaarten in de cards only waren ook weer erg leuk en deze helemaal bovenaan (challenge for you) ook erg leuk..
Groetjes Anita

anita kooy zei

hey Heleen..
wat heb je weer een mooie foto's gemaakt..krijg gelijk zin om er ook op uit te gaan haha..en vooral met dit hollandse weer..
wat heb je weer leuke kaarten en werkstukjes in de cards only staan..ook je kaart hierboven ook erg mooi..

Groetjes Anita